Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна очікує отримати кредитів на суму 13,5 млрд доларів – Яценюк

П'ятниця, 28 березня 2014, 23:36

Україна очікує в поточному році отримати кредитний ресурс від міжнародних партнерів у розмірі 13,5 млрд доларів.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк в ефірі "Шустер Live" в п'ятницю ввечері.

"Загальний ресурс на цей рік ми передбачаємо 13,5 млрд доларів", - сказав він.

За словами прем'єра, готовність надати кошти Україні висловили Міжнародний валютний фонд, Європейський банк реконструкції та розвитку, ЄС, Японія та Польща.

Яценюк підкреслив, що частина цих коштів буде спрямована на соціальні потреби, а частина піде на економіку.

Крім того, за його словами, Україна планує проведення модернізації оборонно-промислового комплексу (ОПК) і нарощування військово-технічного співробітництва (ВТС) з заходом.

Говорячи про бачення урядом шляхів розвитку ОПК, прем'єр зазначив: "Виробничі потужності залишилися.. тому в наших планах модернізація того, що є".

Разом з тим, як зазначив Яценюк, завдання з технічного переоснащення армії планується вирішувати в рамках розвитку ВТС із Заходом.

"Технічне оновлення планується проводити за рахунок співпраці з заходом. Ми відстаємо в високоточних речах (виробництво високоточних озброєнь), поки налагодимо власне виробництво, доведеться покористуватися чужим, зараз ми працюємо над цим", - сказав прем'єр.

Відповідаючи на запитання про позицію уряду з питання можливості реалізації ВТС з РФ в умовах військової агресії, Яценюк сказав: "Виготовляти озброєння і продавати країні, яка здійснює інтервенцію і яка стріляє в тебе, ми не будемо".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування