ГПУ оскаржить рішення ВР Криму про розпуск уряду і призначення Аксьонова

Неділя, 2 березня 2014, 23:49

Суд за поданням ГПУ розгляне ряд рішень Верховної Ради Криму.

Про це йдеться у зверненні Генпрокуратури.

"Генеральною прокуратурою України до адміністративного суду подано позов про скасування низки рішень, ухвалених 27 лютого цього року Верховною Радою Автономної Республіки Крим. У тому числі щодо висловлення недовіри Раді Міністрів Криму, припинення її діяльності, призначення Сергія Аксьонова на посаду голови кримського уряду, а також про організацію та проведення республіканського (місцевого) референдуму з питань удосконалення статусу і повноважень кримської автономії", - повідомили у ГПУ.

Також нелегітимним у прокуратурі вважають звернення депутатів Луганської облради. "Наразі прокуратура Луганської області вже підготувала адміністративний позов про скасування цього незаконного акту", - зазначається в повідомленні.

Протизаконним у відомстві назвали також і призначення керівників органів прокуратури усупереч встановленому порядку, як це мало місце в Криму.

У зверненні ГПУ зазначається, що жодних утисків прав певної групи громадян в країні не відбувалося, "відтак вчинення сепаратистських дій не має під собою жодного реального підґрунтя".

"Особливої небезпеки такі дії набувають в умовах, коли у порушення міжнародних договорів Рада Федерації Росії дозволила використання російських військ на території України", - застерегли у Генпрокуратурі.

В той же час там нагадали військовослужбовцям про необхідність дотримуватися присяги.

"Військовослужбовці Збройних Сил України повинні пам’ятати, що вони присягали на вірність українському народу! Відтак, виконання ними вимог щодо здачі зброї, залишення військової техніки і місць дислокації буде розцінюватися як державна зрада із відповідними правовими наслідками", - відзначили у ГПУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування