Лавров пояснив: російські війська в Криму "протвережують радикалів"

Понеділок, 3 березня 2014, 11:57

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що зараз надходить інформація про підготовку провокацій проти Чорноморського флоту РФ на території України.

Про це повідомляє РІА "Новости".

"Надходить інформація про підготовку нових провокацій, у тому числі проти Чорноморського флоту РФ на території України", - заявив Лавров в Женеві.

Він вважає, що "законно обрана влада Криму" звернулася до президента Росії з проханням "посприяти", яку "у повній відповідності до російського законодавства" схвалила Рада Федерації.

"Рада Федерації підтримала це звернення, яке, ми сподіваємося, протверезить радикалів. Повторю, мова йде про захист наших громадян і співвітчизників, про захист найголовнішого права людини - права на життя", - сказав Лавров.

Лавров накинувся на країни Заходу, заявивши, що вони винні у загостренні ситуації в Україні.

"Ті, хто намагаються трактувати поточну ситуацію в Україні мало не як якусь агресію, погрожують усілякими санкціями і бойкотами - це ті ж самі наші партнери, які послідовно і наполегливо заохочували близькі їм політичні сили до ультиматумів, відмови від діалогу, до ігнорування схвильованості півдня і сходу України і в результаті - до поляризації українського суспільства", - заявив глава МЗС РФ.

Чому російські війська вже кілька днів фактично окупують територію Криму, хоча формального рішення Путіна про введення військ не було, Лавров не пояснив.

Як відомо, вже кілька днів російські війська без розпізнавальних знаків окупують територію Криму.

Вони підтримали самопроголошеного главу Радміну Аксьонова, який вимагає від українських військових зрадити присягу і підкоритися йому.

Військові українських частин відмовляються здавати зброю і переходити на бік окупанта.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News