У справі про розстріл працівників ДАІ під Києвом затримали 11 людей

Неділя, 30 березня 2014, 10:27

У справі про вбивство 3 працівників ДАІ 2 березня затримали вже 11 людей, повідомили в МВС.

У прес-службі нагадали, що 21 березня на брифінгу Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив про затримання організатора та одного з учасників нападу на пост ДАІ "Биківня", що під Києвом.

Тоді загинули троє інспекторів Дорожньо-патрульної служби ДАІ: 38-річний старший лейтенант міліції Сергій Ригун, 36-річний старший прапорщик міліції Олександр Куліковський та 27-річний старший сержант міліції Ігор Мазур.

Працівники міліції затримали 25-річного мешканця міста Києва, який є неформальним лідером руху "Білий молот". Трохи раніше був затриманий його 22-річний житель Сумської області, який, як заявляють в МВС, є його спільником. "У затриманих вилучено речові докази, які свідчать про їхню безпосередню участь у нападі на працівників ДАІ", - стверджують в МВС.

Трохи згодом на Тернопільщині затримали групу з 9 осіб, у яких правоохоронці вилучили значну кількість зброї.

У одного з них працівники міліції виявили та вилучили пістолет Макарова, який, як стверджують силовики, є особистою табельною вогнепальною зброєю одного з інспекторів ДАІ, які загинули на посту ДАІ "Биківня".

Затриманих громадяни підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. За скоєння подібного злочину передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

"У той же час інформація, що сьогодні поширюється на деяких інтернет-сайтах та в соціальних мережах про те, що нібито до одного з підозрюваних по цій справі працівники міліції застосовували катування або побиття, не відповідає дійсності", - заявили в міліції.

"На думку слідства, подібні повідомлення є способом ухиляння підозрюваного від відповідальності та введення в оману громадської думки", - стверджує МВС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News