План РФ для України: федерація, мораторій на вибори і Крим без військ - експерт

Неділя, 30 березня 2014, 17:15

Кремль підготував для України план подальшого існування, який, за задумом РФ, мають підтримати США і Євросоюз.

Про це на своїй сторінці в Facebook заявив політолог Тарас Березовець.

За його словами, в плані Росії - "прийняття нової Конституції (Україна), де буде закріплений нейтральний статус України. Україна офіційно відмовляється від членства в ЄС та НАТО".

"Пункт два - Крим оголошується демілітаризованою зоною , звідки виводяться ВСЕ військовослужбовці, в т.ч. весь ЧФ РФ. Також там не має бути жодного військовослужбовця України", - зазначив Березовець.

За його даними, після виведення всіх військ "проводиться незалежний новий референдум про статус Криму", за результатами якого пропонується ввести подвійне українсько-російське управління Кримом.

Також, за його словами, далі "Україна погоджується стати федерацією".

При цьому російська мова стає другою державною, а на вибори президента і Верховної Ради до грудня 2014 року запроваджується мораторій.

Як відомо, раніше глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив: Москва пропонує спільно з США та ЄС сформулювати загальні заклики до Києва з метою ініціації загальнонаціонального діалогу, підсумком якого стане нова Конституція, яка "гарантуватиме федеративний устрій України".

У свою чергу в МЗС України заявили: російській стороні варто звернути увагу на "катастрофічний стан і повне безправ’я власних нацменшин, в тому числі української, перш ніж диктувати свої ультимативні умови суверенній і незалежній державі".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування