Міноборони підтвердило: військ РФ біля кордонів України поменшало

Понеділок, 31 березня 2014, 15:25

Міністерство оборони констатує, що кількість російських військових і техніки біля кордонів із Україною за останні дні стало менше.

Про це сказав заступник начальника Головного командного центру Збройних сил Олександр Розмазнін на брифінгу, повідомляють "Українські новини".

"Стабілізувалася ситуація на східних кордонах із суміжною державою... Зменшилася кількість (російських) військ... І там спокійніше стало", - заявив він.

Водночас чиновник наголосив, що біля кордонів із Україною залишається понад 10 тисяч російських військових.

Також Розмазнін зазначив, що зменшення кількості військових може бути тимчасовим і пов'язаним зі зміною призовників термінової служби у військових підрозділах.

Міноборони повідомляє, що в центральних і західних регіонах України обстановка залишається спокійною, і спостерігається певна стабілізація ситуації в невизнаній Республіці Крим.

Також, за словами Розмазніна, покращився переговорний процес із військовим керівництвом Російської Федерації. Крім того, намітився певний прогрес у переговорах із західними партнерами України, зокрема із країнами НАТО.

Водночас Розмазнін наголосив, що Україна потребує не лише сухпайків для армії, але й нової військової форми, техніки, озброєння.

Ще минулого тижня високопоставлені чиновники говорили про загрозу вторгнення російських військ на материкову Україну й посилення військової присутності біля кордонів.

18 березня Міністерство оборони заявляло про наявність до 25 тисяч російських військовослужбовців на україно-російському кордоні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News