Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обама не впевнений, що аргументи Путіна з приводу військ в Україні когось переконають

Середа, 5 березня 2014, 01:28

Президент США Барак Обама заявляє, що "у Росії є можливість працювати з міжнародним співтовариством для стабілізації ситуації на Україні".

Як повідомляє агентство ЕФЕ, під час виступу у Вашингтоні у вівторок президент США також заявив: "Я думаю, що всі визнають, що хоч у Росії і є законні інтереси, які стосуються сусідньої країни, у неї немає права застосовувати силу для боротьби за ці інтереси".

За словами Обами, він шкодує, якщо в Росії інакше інтерпретують ситуацію, що склалася.

Україна, якщо ніхто не буде їй погрожувати, може підтримувати дружні відносини одночасно і з Росією, і з Заходом, сказав президент США.

Українська служба "Радіо Свобода" у свою чергу зазначає, що Обама висловив здивування з приводу аргументів президента РФ Володимира Путіна, якими той намагався виправдати російське військове втручання в Україну.

"У президента Путіна, здається, тепер інша група юристів, які готують інший набір інтерпретацій, але не думаю, що це хоч когось обдурить", - сказав Обама.

За його словами, вранці він провів засідання Ради національної безпеки - вже друге за два дні, присвячене подіям в Україні.

Президент США також заявив, що Вашингтон готує пакет допомоги для України, який повинен частково піти на забезпечення виборів в Україні. Законні вибори покажуть, що Україна здатна керувати собою, сказав Обама і закликав Конгрес підтримати цей пакет допомоги.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...