Російський телеканал захопив ефірні частоти в Криму

Четвер, 6 березня 2014, 12:47

У Криму на ефірних частотах найбільшої кримської приватної "Чорноморської телерадіокомпанії" розпочав мовлення російський державний інформаційний телеканал "Россия 24".

Цю інформацію підтвердила Катерина М'ясникова, виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовників, членом якої є "Чорноморська ТРК", - повідомляє "Телекритика".

"Чорноморська ТРК" володіє ліцензією на ефірне мовлення на 17 частотах по всьому Криму, яка чинна по жовтень 2015 року.

3 березня Кримський радіотелепередавальний центр (РТПЦ) вимкнув ефірне мовлення "Чорноморки".

Представники РТПЦ пояснили це тим, що їх змусили відключити мовлення із застосуванням сили. Водночас вони не уточнили, хто саме і як їм погрожував.

Згодом представники РТПЦ повідомили, що отримали інформацію про загрозу життю журналістам ТРК "Чорноморська" і, щоб уникнути цього, вирішили самостійно відімкнути цю телекомпанію з ефіру.

Як відомо, частотний ресурс є стратегічним ресурсом держави і ліцензується Національною радою з питань телебачення і радіомовлення за конкурсною процедурою.

"Россия 24" є одним з російських каналів, які ведуть активну пропаганду проти України, про що заявляв рух "Стоп цензурі!" та голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування