Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генсек НАТО: Поведінка Росії несе загрозу європейській безпеці

Четвер, 6 березня 2014, 17:42

Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен висловився на підтримку направлення міжнародних спостерігачів в Автономну Республіку Крим для мирного виходу кризової ситуації.

Про це він заявив на прес-конференції в четвер.

"Дозвольте мені підкреслити, що єдиний шлях уперед - це політичне рішення. Ми підтримуємо міжнародні зусилля, спрямовані на пошук цього шляху за допомогою направлення міжнародних спостерігачів і мирного діалогу", - заявив Расмуссен.

Генсек знову заявив про підтримку з боку Альянсу територіальної цілісності, суверенітету України й основними принципами міжнародного права.

"Мова йде не тільки про Україну. Ця криза має серйозні наслідки для безпеки й стабільності в Євроатлантичному регіоні в цілому. Ми стоїмо перед обличчям найбільшої загрози європейській безпеці з часів закінчення Холодної війни", - впевнений він.

Расмуссен також повідомив про намір НАТО інтенсифікувати партнерство шляхом зміцнення співробітництва з метою підтримки демократичних реформ.

"Ми будемо нарощувати нашу взаємодію з політичним і військовим українським керівництвом. Ми активізуємо наші зусилля по розвитку потенціалу українських військових, у тому числі, включаючи спільну підготовку й проведення навчань", - позначив плани Альянсу в сфері співробітництва з Україною генсек.

При цьому він особливо зазначив "велику стриманість, яку виявили українські Збройні сили". "Холодна голова-це ключ до деескалації", пояснив він.

У цьому зв'язку Расмусен закликав Росію виконати свої міжнародні зобов'язання й зупинити військову ескалацію в Криму.

"Ми закликаємо Росію відвести свої війська на бази й утримуватися від будь-якого втручання в будь-якій іншій частині України. В 21 столітті не має бути ніяких спроб проведення нових ліній на карті Європи", - впевнений він.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...