У Держдумі РФ уже готові приєднувати Крим

П'ятниця, 7 березня 2014, 09:09

Спікер Держдуми Сергій Наришкін заявив про готовність із повагою поставитися до вибору кримчан про статус автономної республіки.

"Ми з повагою поставимося до історичного вибору населення Криму", - сказав Наришкін на зустрічі з делегацією кримчан у п'ятницю в Держдумі.

"Ми підтримаємо вільний і демократичний вибір населення Криму, та й населення Севастополя", - запевнив спікер, цитує "Інтерфакс-Україна".

Глава думського комітету у справах СНД Леонід Слуцький запевнив, що "через кілька днів після референдуму Держдума оформить рішення, яке прийме на референдумі народ Криму".

Делегацію кримчан очолює голова Верховної Ради Володимир Константінов.

Рішення Верховної Ради Криму про приєднання до РФ він назвав історичним, але додав: "Є один нюанс – а чи хоче Росія нас узяти?".

Кримська делегація у Держдумі РФ. Фото з Твіттера Glenn Kates

Як відомо, 6 березня Верховна Рада Криму ухвалила незаконне рішення про входження АРК до складу Російської Федерації й проведення референдуму на цю тему 16 березня.

В. о. президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов зупинив це рішення Верховної Ради Криму. Парламент планує розпустити кримську Верховну Раду.

Центрвиборчком заблокував доступ до реєстру виборців у Криму. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування