У Сімферополі напали на прес-центр і відібрали в журналіста камеру

П'ятниця, 7 березня 2014, 10:34

У Сімферополі невідомі в четвер напали на прес-центр агентства APTN, а потім напали на журналіста, поклали його на землю відібрали камеру й телефон.

Це зафіксовано на відеозаписі.  

Прес-центр агентства APTN почали організовувати на другому поверсі сімферопольського ресторану "Камелот", на вулиці Горького, 1.

6 березня туди під'їхав білий мікроавтобус без номерів, із нього вийшли люди в масках і без них. На відео також видно "козаків".

Зі слів очевидців з агентства, вони увірвалися з ручними автоматами й пістолетами, змусили лягти на землю, у цей момент за ними зайшли інші люди без масок, винесли передавальне обладнання.

За всім цим спостерігали журналісти з Болгарії, на одного з них напали просто на вулиці.

Він розповів an.crimea.ua, що на нього напали з пістолетами й поклали на землю, відібрали камеру й телефон, погналися за дівчиною, наздогнали й відібрали фотоапарат і телефон.

"Ми сиділи в ресторані, коли збройні люди в масках зайшли в будівлю напроти й почали виносити звідти устаткування. Це явно було устаткування телевізійної студії. Я швидко зробив кілька знімків на свій телефон, поки вони виносили це обладнання", - розповів шокований болгарський журналіст.

"Один із цих людей у масках підійшов до мене, поклав мене на землю, приставив мені до голови зброю (пістолет) і просто відібрав у мене телефон і фотоапарат мого друга. Потім вони повернулися у фургон, на автомобілі не було номерного знака, і вони виїхали. Ось що трапилося", - додав він.

"Тут (у Криму) зараз військова ситуація. Тут немає закону. Люди, які таке роблять, явно не підкоряються жодним законам", - зазначив болгарський журналіст.

А журналіст Олексій, який також був на місці подій, розповів: "Міліція приїхала на місце через 40 хвилин! Група телеканалу Al Jazeera терпляче чекала, потім нам вдалося пройти наверх і поговорити".

Крім того, після нападу на прес-центр його чекали біля його дому, але йому вдалося поїхати на таксі, яке його привезло. Олексій зазначив, що це не вперше його підстерігали біля дому.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування