Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Великобританія заморожує активи 18 українських громадян

П'ятниця, 7 березня 2014, 14:49

Санкції ЄС, які заморожують активи 18 громадян України, підозрюваних у неправомірному їх присвоєння, у п'ятницю набрали чинності.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ Великобританії.

"Санкції означають, що будь-які активи цих громадян, розміщені на території Великобританії, будуть заморожені, що дозволить провести необхідні кримінальні розслідування (...) Ті активи, які будуть визнані корупційними, можуть у підсумку бути повернуті в Україну", - заявили в МЗС.

Британські експерти в галузі фінансової розвідки, відмивання грошей і відстеження злочинних активів вже прибули до Києва для надання допомоги уряду України, повідомили в МЗС. Уряд Великобританії направив до парламенту країни законодавчі акти, що призначають покарання за порушення санкцій на території Великобританії.

Казначейство Сполученого Королівства має допомогти правоохоронними органами України розкрити активи, які можуть бути сховані в складних структурах компаній.

З повним списком осіб, активи яких підпадають під дії санкцій можна ознайомитися за посиланням. Серед них - екс-президент Віктор Янукович, його сини Віктор і Олександр, екс-прем'єр-міністр Микола Азаров, екс-глава Адміністрації президента Андрій Клюєв і його брат Сергій, екс-глава МВС Віталій Захарченко та низка інших близьких до них осіб.

Сотні мільйонів євро на рахунках ряду українців також заарештували в Нідерландах. За словами міністра фінансів Нідерландів Йєруна Дейсселблума, заарештовані активи є підозрілими.

Кому саме вони придалжат він не уточнював. Дейсселблум підкреслив, що фінансова розвідка країни останнім часом фіксувала підозрілі транзакції, пов'язані, очевидно, з спробами деяких бізнесменів зберегти свої активи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...