ГПУ розслідує побиття журналістів у Криму за двома статтями

Субота, 8 березня 2014, 21:27

За фактом побиття журналістів в АР Крим розпочато кримінальне провадження  за статтями "переслідування журналіста за виконання професійних обовязків" та "розбій".

Про це йдеться у повідомленні Генпрокуратури.

"Невстановлені озброєні особи перешкоджали законній професійній діяльності кореспондентів видань "Газета по-українськи" та "Восточный вариант". Встановлено, що біля адмінбудівлі військкомату у  Сімферополі, який захоплений групою озброєних осіб, вчинено напад на представників ЗМІ, поєднаний з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров’я, а також силою відібрано їх фотоапаратуру та флеш-карти", - зазначили у ГПУ.

Повідомлення про злочин внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 171 (переслідування журналіста за виконання професійних обов'язків, карається штрафом до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 5 років), ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу України (Розбій, карається позбавленням волі на строк від 7 до 10 років з конфіскацісю майн).

Досудове слідство у кримінальному провадженні триває.

Як відомо, раніше повідомлялося, що біля республіканського військкомату у Симферополі "зелені чоловічки" зі зброєю побили журналістів, відібрали флеш-карти  та пошкодили техніку.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування