Українська правда
https://www.pravda.com.ua/news/2014/03/9/7018206/

Укрзалізниця призупинила продаж квитків до Криму

Неділя, 09 березня 2014, 12:01

Рух поїздів до Криму здійснюється у штатному режимі згідно розкладу, однак тимчасово призупинено попередній продаж квитків на ці поїзди.

Про це повідомила прес-служба "Укрзалізниці".

У відомстві запевняють, що це відбулося "з технічних причин", проте які саме технічні причини до цього призвели, не уточнюють.

Водночас, в "Укрзалізниці" відзначили, що усі поїзди, що слідують до Криму, відправляються за розкладом, і пасажири, що вже мають квитки на них, будуть доправлені до станцій призначення.

У довідковій "Укрзалізниці" Українській правді повідомили, що квитки на Кримський напрямок не можна буде придбати з 10 до 17 березня, але "продаж квитків може буде відкрито і сьогодні, і завтра, в будь-який день. Але поки що продажу немає".

Разом з тим 9 березня поїхати до Криму ще буде можливо.

"Наразі на дату 9 березня є достатня кількість місць, які залишаються у вільному продажу. Зокрема, на поїзд № 12 Київ - Сімферополь у продажу залишається 35 купейних місць, на поїзд № 28 Київ - Севастополь 34 плацкартних місць", - повідомили у довідковій.

У свою чергу віце-прем'єр АРК Рустам Теміргалієв заявив, що залізничне сполучення між Росією і Кримом може бути організовано через Краснодарський край, в обхід України.

"Ми розраховуємо на перезавантаження залізничних потоків через паром на Кубань. Ми очікуємо, що буде швидкими темпами будуватися міст Крим- Кубань (через Керченську протоку) для того, щоб наші кримчани не відчули дискомфорту при поїздках з Криму в Росію", - сказав він.

Теміргалієв відзначив, що за даними властей Криму, "Укрзалізниця" заблокувала продаж залізничних квитків з Києва до Криму.

"Залізниця України відключила базу з продажу залізничних квитків і скасувала продажу цих квитків з Києва до Криму і назад", - сказав він Інтерфаксу.

Як відомо, Верховна Рада АР Крим проголосувала за призначення референдуму про приєднання Криму до Російської Федерації на 16 березня.

Українська правда 

© 2000-2018 "Українська правда"
Передрук матеріалів тільки за наявністю гіперпосилання на www.pravda.com.ua