Мельника затримали, і обиратимуть запобіжний захід

Вівторок, 1 квітня 2014, 20:01

Екс-главу Податкової академії Петра Мельника затримали.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив Арсен Аваков.

 

"Затримали "податкового ректора" Мельника. Пам'ятаєте утік при Януковичі з домашнього арешту? Після прибуття з Лондона. Боюся, на жертву колишнього режиму навряд схожий. Діємо за законною процедурою", - написав Аваков.

Він також повідомив, що "в Одесі сьогодні затримали суддю господарського суду на місці злочину - 500 000 грн".

"Хабарам - бій!", - додав він.

У прес-службі Головного управління з боротьби з організованою злочинністю пізніше повідомили, що Мельника доставлять до слідчого-судді, щоб обрати йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або застави у розмірі 22 мільйони 940 тисяч гривень.

Крім того, Держприкордонслужба складає стосовно затриманого адмінпротокол про порушення правил перетину державного кордону.

Близько 22:00 Аваков повідомив, що Мельника допитали і помістили в ізолятор тимчасового утримання. У середу йому оберуть міру запобіжного заходу.

Як повідомлялося, екс-ректор Національного університету податкової служби був затриманий 27 липня співробітниками Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України.

Він вимагав та отримав від двох українців хабара в розмірі 40 тисяч і 80 тисяч гривень.

1 серпня Печерський райсуд Києва обрав для нього запобіжний захід у вигляді утримання під домашнім арештом. Мельнику заборонили залишати місце проживання, за винятком тих ситуацій, коли йому знадобиться медичний огляд або лікування.

7 серпня на екс-ректора наділи електронний браслет, а 9 серпня стало відомо, що Мельник зник під домашнього арешту, позбувшись електронного браслета.

14 серпня він був оголошений в міжнародний розшук по лінії Інтерполу.

16 вересня стало відомо, що Мельника виявили в місті Сан - Маркос, штат Каліфорнія , куди він нібито потрапив з Литви. Між США і Україною немає договору про екстрадицію. Але правова допомога з повернення підозрюваного може бути надана на умовах взаємності.

У генпрокуратурі часів Януковича заявили, що вживатимуть всіх заходів, щоб притягнути до відповідальності скандального екс-ректора.

Наприкінці жовтня 2013 року адвокат розповів, що Мельник вчить у США англійську і повертатися в Україну не планує.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування