Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович та Сім'я могли відмити понад 77 мільярдів гривень

Четвер, 10 квітня 2014, 13:12

Колишній президент Віктор Янукович так його оточення легалізували 77,2 млрд. грн доходів, одержаних, як припускається, злочинним шляхом.

Про це повідомляє прес-служба Держфінмоніторингу.

Зараз також проводяться фінансові розслідування щодо осіб, причетних до організації умисного масового вбивства людей та сепаратистської діяльності на території України.

"Особлива увага приділена пошуку та блокуванню грошових коштів та усіх активів вищезазначених фізичних осіб в банківських та інших фінансових установах України", - зазначили у відомстві.

Станом на перше квітня на території України виявлено рахунки 67 фізичних осіб та заблоковано кошти:

- на банківських рахунках на суму 261,1 млн. грн., 15 млн. дол. США, 2,6 млн. євро та 0,4 млн. рос. рублів, дорогоцінних металів (золота та срібла) загальною вартістю 3,0 млн. грн., а також акції загальною вартістю 1,1 млрд. гривень;

- на банківських рахунках 7 юридичних осіб, що пов’язані із вищезазначеними фізичними особами, кошти на загальну суму 630,9 млн. гривень.

Таким чином, загальна сума заблокованих Держфінмоніторингом коштів за березень в еквіваленті становить 2,2 млрд. грн.

У відомстві повідомили, что Україна направла запити до підрозділів фінансових розвідок 136 країн світу з метою встановлення та подальшого блокування банківських рахунків, корпоративних прав та інших активів згаданих осіб.

"Особливо активна співпраця здійснюється з представниками підрозділів фінансової розвідки і правоохоронними органами США та Великобританії. Проведено ряд робочих зустрічей, на яких визначено подальші спільні заходи щодо виявлення та блокування активів колишніх високопосадовців та пов’язаних з ними осіб", - йдеться в повідомленні.

Також підкреслюється, що Держфінмоніторинг України спільно з Національним банком України здійснює заходи щодо припинення діяльності так званих конвертаційних центрів та незаконного виведення валютних коштів за межі України.

Раніше повідомлялося, що СБУ, МВС та НБУ викрили 14 фінансових установ, через які було відмито 140 млрд гривень державних та бюджетних коштів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування