Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Квасьнєвський: Путін хоче захопити всю Україну

Четвер, 10 квітня 2014, 13:47

Колишній президент Польщі Олександр Квасьнєвський вважає, що президент Росії Володимир Путін не планує зупинитися на захопленні українського Криму чи чергової частини України, а хоче отримати контроль над всією державою.

Про це він заявив у четвер на конференції у Варшаві, на якій обговорювалася тема європейського лідерства у нових реаліях, передає УНІАН.

"Переконаний, що ціллю Путіна є не лише забрати Крим чи отримати вплив на Схід України, а його ціль - захопити всю Україну та включити її до складу Євроазійської спільноти, що має поставити Путіна серед найбільших лідерів його держави як Петро Перший та Катерина Друга та поверне Росії статус супердержави",- сказав він.

Квасьнєвський зазначив, що очікує довготривалої кризи в Україні, зауваживши, що Європейський союз та НАТО повинні готувати відповідь на можливий розвиток подій.

"Ми повинні бути готові до того, що це не справа, яка згасне за кілька тижнів чи закінчиться після 25 травня, коли відбудуться президентські вибори в Україні, а буде тривати далі", - сказав він.

Екс-президент висловив сподівання, що події в Україні приведуть до ще більшої більшої інтеграції членів Європейського союзу, зокрема, у сфері створення спільної енергетичної політики та спільної політики безпеки, а також сприятиме активізації співробітництва зі США.

Він також закликав західні держави ретельніше виконувати озвучувані заяви.

"У багатьох країнах світу - не лише у Росії - є переконання, що західний світ є чемпіонами слова, але не є таким добрим під час реалізації відповідних декларацій. Мусимо це змінити",- сказав він.

Квасьнєвський також відзначив, що майбутнє ЄС на найближчі десятки років будуть визначати дві найважливіші справи: фінансова криза, котра, за його словами, вже минає і так звана "українська криза".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування