Картки Соболєва й Ар’єва голосують у Раді, доки вони самі у Європі

Четвер, 10 квітня 2014, 14:51

Голоси депутатів "Батьківщини" Сергія Соболєва та Володимира Ар’єва зафіксовані в четвер на підтримку законів у Верховній Раді, хоча ці депутати перебувають на засіданні ПАРЄ.

Голос Ар’єва зараховано ухвалення за основу та в цілому законопроекту №1098 про внесення змін до закону про вибори місцевих депутатів, але за решту ухвалених законопроектів навпроти його імені значиться "не голосував".

Голос Соболєва зарахований за законопроекти №1098 і №1098-1, а також за законопроекти №4647 (про внесення змін до Податкового кодексу та деяких інших законодавчих актів), №4646 (про включення до порядку денного проекту закону про внесення змін до Митного кодексу).

Також за всі ці законопроекти голосувала депутат від "Свободи" Ірина Сех, яка, за деякими даними, теж входить у делегацію у Парламентській асамблеї Ради Європи.  

Також у українську делегацію входять Ірина Геращенко ("УДАР"), Іван Попеску та Юлія Льовочкіна (позафракційні) та Андрій Шевченко ("Батьківщина"). Навпроти прізвищ усіх, крім останнього, на сайті ВР написано, що вони відсутні, а навпроти Шевченка – що він "не голосував".    

Ар’єв згодом зізнався у Facebook: "Я залишив картку на прохання фракції. Так, зробив це спеціально. Просив без потреби не використовувати". 

"Так, винен, з точки зору чистоти процедури. Але в умовах майже військових, я вважаю, не до чистоплюйства", - пояснив він.

"Вину визнаю, нестиму відповідальність. Але на терезах рішення державної ваги. Доводиться обирати між зрадою інтересів держави та суспільним осудом. Обрав останнє", - додав Ар’єв. 

 

Як відомо, представники нинішньої коаліції в парламенті, перебуваючи в опозиції, докоряли представникам попередньої влади "кнопкодавством" та вимагали дотримуватися вимоги закону про персональне голосування. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування