Гривню у Криму можуть заборонити раніше, ніж планувалося

Субота, 12 квітня 2014, 13:05

У Криму обговорюється можливість "значного вилучення гривневої маси в короткостроковому періоді" за умови необмеженого обміну гривні на рублі.

Про це на своїй сторінці в Facebook заявив самопроголошений перший віце-прем'єр Криму Рустам Теміргалієв.

"Різке падіння української валюти і зростаюча ймовірність дефолту України змушують нас переглянути терміни роботи бівалютного системи на півострові", - заявив він.

За словами Теміргалієва, обговорюється можливість значного вилучення гривневої маси в короткому періоді, за умови необмеженого обміну гривні на рублі і компенсації вкладів кримчан в українських банках Агентством страхування вкладів (АСВ).

"АСВ вже розгортає мережу офісів по Криму. На рублеві розрахунки також переходять монополії Крименерго і Кримгаз", - додав він.

Як відомо, українські підприємства, що працюють на півострові за законодавством мають право приймати платежі тільки в гривні.

Разом з тим самопроголошений голова Ради міністрів РК Сергій Аксьонов заявив: наступного тижня планується повністю відновити роботу банківської системи, пишуть Новости Крыма.

"Упевнений, що наступного тижня все запрацює в повному обсязі. Жителі Криму зможуть отримувати гроші , в тому числі в банкоматах і банківських відділеннях в повному обсязі, згідно з нарахованими зарплатами і пенсіями", - заявив Аксьонов.

"Прем'єр" вибачився перед кримчанами за тимчасові незручності, пов'язані з функціонуванням банківської системи.

Як відомо, зараз у Криму працюють відділення 4 українських банків, однак у найближчі два тижні вони припинять роботу і підуть з ринку.

Раніше голова Банку Криму Микола Барилюк заявляв, що рубль i гривня перебуватимуть в обiгу в Криму до початку 2016 року

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News