Журналіст: Російські спецслужби "купують" донецьку міліцію

Понеділок, 14 квітня 2014, 00:38

Лиш незначна частина співробітників МВС в Донецькій області лояльні Києву.

Про це заявляє керівник групи "Інформаційний спротив", журналіст Дмитро Тимчук.

"Раніше ми, група "Інформаційний спротив", визначали частку лояльних до влади співробітників МВС у Донецькій області 30% (відповідно, 70% - саботажники або виступають на боці екстремістів). На даний момент ми прийшли до висновку, що наші оцінки лояльних до влади правоохоронців були завищені", - написав він у Facebook.

За словами Тымчука, місцеві силовики саботують опір сепаратистам.

"Сьогодні ми отримали інформацію про те, що деякі з лідерів груп сепаратистів віддавали накази своїм підлеглим не стріляти в місцевих міліціонерів - мовляв, це "свої", - зазначає він.

Тимчук стверджує, що українськими міліціонерам обіцяють істотне збільшення зарплат.

"За нашими даними, в "обробці" міліції агентура спецслужб РФ і екстремісти оперують в основному тим фактом, що український міліціонер отримує в місяць 300 дол., тоді як у сусідній Ростовській області рядовий співробітник російської поліції отримує 1 200 дол.", - йдеться в повідомленні.

Дії силовиків у Слов'янську голова Інформаційного опору гостро розкритикував.

"Те, що сьогодні було голосно названо "антитерористичною операцією" у Слов'янську, по суті такою не була. Не були проведені антитерористичні заходи, єдині по цілі і задумом. "Силовики" продемонстрували швидше розвідку боєм, до того ж викликає дуже критичне ставлення", - вважає він.

Як відомо, в суботу в Слов'янську озброєні люди в камуфляжі захопили міськвідділ міліції.

У неділю вранці правоохоронці розблокували 2 блок-пости сепаратистів перед Слов'янськом. Внаслідок спецоперації правоохоронних органів у Слов'янську вже 9 поранених та одного вбито.

Повідомлень про активні дії силовиків в межах міста поки не надходило.

Захоплення адмінбудівель або спроби це зробити спостерігалися і в низці інших міст Донбасу, зокрема в Краматорську і Харцизську.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування