Чуркін: Застосування сили до сепаратистів в Україні призведе до зриву переговорів з Росією

Понеділок, 14 квітня 2014, 07:18
Зустріч представників України, РФ, США і Євросоюзу щодо врегулювання ситуації в Україні може бути зірвано, якщо Київ застосує силу до бойовиків на сході країни.

Про це заявив постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін на засіданні Ради безпеки ООН, скликаному з ініціативи РФ у понеділок вночі.

"Що ж ви думаєте, якщо завтра почнуть українські збройні сили бойові дії на півдні і сході України, ми будемо папери писати до цієї зустрічі? Звичайно, можливість такої зустрічі буде кардинальним чином підірваною, якщо почнуться військові дії на сході України", - зазначив Чуркін.

Раніше аналогічну заяву зробив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

При цьому Чуркін на засіданні Радбезу наполегливо заперечував причетність Росії до подій на сході України, і навіть факт скупчення російських військ на кордоні з Україною.

"Дехто в цьому залі, вперто не бажаючи бачити справжні причини того, що відбувається в Україні, постійно шукає у подіях на південно-сході руку Москви. Вистачить це робити...", - закликав російський дипломат.

"Вистачить поширювати небилиці про те, що ми зібрали армади військових на кордоні з цією країною, готових ось-ось, за кілька годин дійти мало не до Ла-Маншу. Пора зрозуміти , що на південному сході України народ глибоко стривожений за своє майбутнє, не хоче, щоб хто-то, а тим більше шалені націонал-радикали, нав'язував йому свою волю", - додав він.

Зазначимо, що на засіданні Радбезу Росії не підтримала жодна країна. Зокрема, Литва, США, Франція, Великобританія і Австралія різко засудили позиції Росії і закликали її до деескалації ситуації в регіоні і початку переговорів.

Аргументацію Росії у Раді визнали непереконливою.

"Міжнародне співтовариство не обдурене кремлівською пропагандою і дезінформацією", - заявив представник Британії Лайалл Грант.

Представник Франції Жерар Аро у своєму виступі також зазначив, що РФ продовжує називати події у східній Україні протестами обурених громадян, як ніби "інтернету не існує".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування