СБУ: Фінансування терористів на сході здійснюється через російський банк

Вівторок, 15 квітня 2014, 14:56

СБУ відкрила кримінальне провадження стосовно російського банку за фактом фінансуванням тероризму.

Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України.

"Служба безпеки встановила, що фінансування терористичних груп на Сході України відбувається з використанням активів російської банківської установи", - сказано в повідомленні.

"Розпочато кримінальне провадження стосовно службових осіб одного з російських банків, які організували та здійснюють забезпечення коштами терористів, що під гаслами проросійського сепаратизму діють у східних областях України", - додали в СБУ.

Згідно  з повідомленням, у березні-квітні 2014 року службові особи центрального офісу банку в Києві фінансували організаторів терористичних груп, члени яких здійснювали насильство над громадянами, погроми, підпали, знищення майна, захоплення державних споруд,  вчиняли опір представникам державної влади та правоохоронних органів із застосуванням зброї, а також дії, спрямовані на підготовку до вчинення терористичних актів.

Так, 6 квітня ц.р. активні учасники таких груп захопили адміністративну будівлю УСБУ в Луганській області, де заволоділи зброєю та боєприпасами для використання у подальшому у терористичній діяльності.

Для фінансування терористичних груп службові особи цієї банківської установи організували у березні-квітні переведення  45 мільйонів гривень з безготівкової форми у готівку.

Встановлено, що  банківська структура щоденно перераховує від 200 до 500 доларів США на платіжні картки, видані учасникам цих терористичних груп, чим фактично здійснює їх фінансову підтримку та надає сприяння у підготовці вчинення терористичних актів на території України.

Слідчими Служби безпеки України відкрито за цими фактами кримінальне провадження за ч.3 ст.258-5 (фінансування тероризму). 

Українка правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News