Рада наблизила безвізовий режим з Євросоюзом

Вівторок, 15 квітня 2014, 17:56

Верховна Рада схвалила у першому читанні три законопроекти, необхідних для лібералізації візового режиму з Євросоюзом.

Зокрема, Рада 228 голосом схвалила законопроект щодо антикорупційних змін у державній політиці.

Він покликаний виконати рекомендації експертів Єврокомісії щодо посилення покарань за кримінальні корупційні дії.

Якщо закон приймуть вцілому, то з'явиться механізм контролю за деклараціями про майно, доходи і витрати та покарання за їх фальшування.

Рада ухвалила в першому читанні і законопроект про діяльність уповноваженого Верховної Ради з прав людини у сфері захисту персональних даних.

Документом, зокрема, пропонується встановити, що повноваження омбудсмана поширюється також на відносини, що виникають між юридичними особами публічного та приватного права, а також фізичними особами, які перебувають на території України.

Головні суперечки із "візового пакету" викликав законопроект про запобігання та протидію дискримінації.

"Свобода" принципово відмовлялась голосувати за нього, але потім погодилась проголосувати його в першому читанні, якщо статті, які в неї викликають незгоду знімуть у другому читанні.

Закон визначає поняття дискримінації та дає право особі, яка вважає, що стосовно неї виникла дискримінація, має право звернутися із скаргою до державних органів.

Використання зазначеного права не може бути підставою для упередженого ставлення, а також не може спричиняти жодних негативних наслідків стосовно особи, яка використовує таке право, та інших осіб.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News