Кількість російських диверсантів на Донбасі зростає - Крутов

Середа, 16 квітня 2014, 08:02

Кількість російських військових на території Донецької області продовжує зростати.

Про це заявив керівник Антитерористичного центру при СБУ Василь Крутов, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Позавчора (у неділю - ред.) 150 осіб було тих, кого називають зеленими чоловічками, вчора (в понеділок - ред.) додалося 300 таких. Я не кажу, скільки було до цього. Скільки буде завтра - життя покаже... Для професіонала перейти кордон - все одно, що нам в дитинстві було в кіно сходити ", - сказав журналістам на військовому аеродромі в ніч на середу.

Крутов зазначив, що українським військовим доводиться мати справу "з дуже кваліфікованим і професійним опонентом".

"Ми маємо справу з дуже серйозним, дуже кваліфікованим і дуже професійним опонентом. Треба віддати належне: дуже хороший рівень підготовки, знання тактики, практика - ці люди бували в гарячих точках світу і на своїй території", - підкреслив він.

При цьому глава антитерористичного центру заявив, що антитерористична операція, яка проводиться на сході України, спрямована на стримування агресії, а не на вбивство людей. Він підкреслив, що запобігання спробі захоплення військового аеродрому в Краматорську у вівторок обійшлося без жертв.

"Ми не ставимо за мету проводити операцію просто для того, щоб помститися, або зробити щось таке, що має вразити фізично цих людей. Ми проводимо виключно точкові дії, чітко сфокусовані і такі які не спрямовані ні на позбавлення здоров'я, ні на позбавлення життя", - підкреслив Крутов.

Також він додав, що головна мета АТО - стабілізація ситуації в країні.

"Ця робота спрямована тільки на добро, вона спрямована на те, щоб у нашій країні був мир і спокій (...) Робиться усе, що веде до стабілізації ситуації, до спокою громадян", - зазначив керівник силовиків.

Як повідомлялося, Служба безпеки України встановила особу керівника російської диверсійної групи, яка діє в Слов'янську. Ним виявився громадянин РФ, офіцер спецназу ГРУ Генштабу збройних сил Російської Федерації Ігор Стрєльцов.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування