Міністр оборони переконує, що армія впорається і без НС

Середа, 16 квітня 2014, 12:54

В.о. міністра оборони Михайло Коваль запевнив депутатів, що для наведення порядку армії не потрібен надзвичайний або воєнний стан.

Про це журналістам розповів народний депутат Сергій Куніцин, відповідаючи на питання, чи обговорювалося на закритому засіданні парламенту питання введення надзвичайного або воєнного стану в країні, пише ЛІГАБізнесІнформ.

"Міністр сказав, що немає необхідності вводити надзвичайний стан. Я вам як афганець можу сказати: Навіщо надзвичайний стан, якщо є порядок? Хтось лізе у військову частину: "Стій, хто йде, стій, стріляти буду", попереджувальний постріл", - розповів депутатів.

В якості успішного прикладу дій українських військ він згадав інцидент із спробою захоплення аеропорту в Краматорську.

"Навіщо вводити надзвичайний стан, якщо діючий статут дозволяє його (зброю - ред.) застосовувати до тих, хто намагається напасти на склади або військові частини. У цьому немає необхідності", - зазначив Куніцин.

Як відомо, незважаючи на оголошення антитерористичної операції у східних областях України, у низці міст продовжують перебувати озброєні бойовики, якими, за даними СБУ, керують російські спецслужби.

З Краматорська надходять повідомлення про захоплення шести БМП української армії, які нібито увійшли в місто для проведення операції. У Міноборони цю інформацію спростовують.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування