Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент ПАРЄ налякана бойовиками на сході України

Середа, 16 квітня 2014, 13:21

Президент ПАРЄ Ен Брасер налякана тим, що у східних областях України діють організовані озброєні групи і думає, що Росія хоче дестабілізувати цілий регіон.

Про це вона заявила в інтерв'ю DW.

"Коли бачиш людей, які мають зброю, спеціальне спорядження, які одягнені в однакову уніформу, то доходиш висновку, що це не прості громадяни, які зібралися, щоб висловити протест", - сказала вона.

"Очевидно, що вони були організовані заздалегідь і пройшли спеціальну підготовку. Схоже, що Росія продовжує курс на дестабілізацію цілого регіону", - додала вона.

За словами Брасер, ПАРЄ ніколи не змириться з анексією Криму, і не збирається дозволяти, щоб це трапилося з іншою частиною України.

"Я справді налякана тим, що відбувається. У цих заворушеннях у східних українських регіонах беруть участь організовані загони невідомих. Але з іншого – прості громадяни, стурбовані своїм майбутнім. І я можу їх зрозуміти", - сказала вона.

Брасер вважає, що Україні слід провести вибори, щоб позбавити її противників аргументу щодо "нелегітимності влади" у Києві.

"Якщо Україна проведе вибори і отримає загально обраного президента, тоді ніхто вже не зможе звинувачувати владу у нелегітимності. Якщо ж проведення виборів відсунеться, тоді цей аргумент можна буде використовувати і далі", - сказала вона.

За її словами, дуже важливо, щоб "Верховна Рада змогла ухвалити текст нової Конституції".

"Бо якщо вона цього не зробить зараз, то після президентських виборів це буде зробити дуже складно", - вважає Брасер.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування