Царьову у справу про сепаратизм "підлили олії" з Луганська

Середа, 16 квітня 2014, 14:49

Прокуратура Луганської області розпочала кримінальне провадження за фактом вчинення народним депутатом Олегом Царьовим дій, направлених на зміну меж території України.

Цю нову справу порушено за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України - посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, повідомляє Генпрокуратура.

"Підставою для порушення даного кримінального провадження стали публічні виступи парламентарія під час масових акцій біля адміністративної будівлі УСБ України в Луганській області, у яких він висловлював сепаратистські наміри та закликав до роз’єднання країни", - йдеться у повідомленні.

15 квітня прокуратура Києва також внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення Олегом Царьовим дій, передбачених ст. 110 Кримінального кодексу України. 

У зв’язку з цим за дорученням в.о. генерального прокурора Олега Махніцького зазначені матеріали за заклики до сепаратизму об’єднані в одне кримінальне провадження. 

Досудове розслідування проводитиме прокуратура міста Києва.

Як відомо, Царьов зареєструвався як кандидат у президенти, а як народний депутат має недоторканність, тож для притягнення його до відповідальності потрібна згода Верховної Ради. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування