Яценюк закликав сепаратистів звільнити будівлі, а РФ - залишити Україну в спокої

Четвер, 17 квітня 2014, 22:46

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав озброєних осіб, які захопили адміністративні будівлі в східних регіонах країни, невідкладно скласти зброю і звільнити приміщення.

Про це він заявив, відкриваючи засідання уряду в четвер пізно ввечері.

"Я хочу невідкладно звернутися до екстремістів та терористів, які зараз тримають зброю в руках і незаконно займають адміністративні будівлі, будівлі органів внутрішніх справ та Служби безпеки. Росія була змушена засудити екстремізм і підписатися під тим, що всі бандформування будуть невідкладно роззброєні і виведені з приміщень. Виходьте! Ваш час минув", - сказав Яценюк.

Прем'єр нагадав, що Україна також взяла на себе зобов'язання амністувати тих мирних протестувальників, які складуть зброю і залишать захоплені приміщення.

"Такі люди не будуть переслідуватися, крім тих, хто скоїв тяжкі злочини. Це, в першу чергу, вбивства, які за жодних обставин ніхто нікому не пробачить", - додав Яценюк.

Він зазначив, що українська влада готова і проводить діалог як зі східними, так і з західними регіонами країни.

Крім того, прем'єр заявив, що Україна розраховує, що Росія невідкладно виконає умови заяви, підписаної в Женеві в четвер.

"Ми звертаємося до Росії. Вона повинна невідкладно виконати те, що підписав російський міністр, і залишити Україну в спокої", - сказав він.

Зокрема, Яценюк очікує, що Росія невідкладно відкличе свої "розвідувально-диверсійні групи, перестане спонсорувати так званих протестувальників, які тримають в руках автомат, ... перестане підтримувати терористів і сепаратистів".

"Ми в Україні самостійно наведемо порядок, якщо Російська Федерація не буде постійно підігравати терористам. Створювати мережі, фінансувати їх та дестабілізувати ситуацію в Україні", - додав він.

За словами Яценюка, хід виконання документа, підписаного в Женеві, контролюватимуть представники ОБСЄ.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування