Депутат Держдуми: Про бандерівський переворот і фашизм – то казки нашого ТБ

П'ятниця, 18 квітня 2014, 13:23

Депутат Держдуми Ілля Пономарьов підтвердив, що в Україні немає "бандерівщини", а "Правий сектор" не має реального впливу.  

Про це єдиний із російських депутатів, хто голосував проти приєднання Криму до Росії, написав у блозі на сайті "Эхо Москвы" після повернення з України.

"Бачив багато чого, не бачив тільки бандерівців, хоча активно шукав у всіх місцях", - пожартував Пономарьов.

"Якщо говорити серйозно, той новий уряд у Києві точно такий же, як і в Москві", - заявив він.

Російський депутат визнав, що "Майдан – справжні масові народні виступи", а не проплачені акції, але "група олігархів і представників великого українського бізнесу скористалася ситуацією, яка склалася в останні місяці, і переділили між собою владу і власність".

"Жодної бандерівщини в Києві немає й не було. Окремі особи чи малі групи нациків тут не рахуються – масового характеру це явище не носить", - наголосив Пономарьов.

"Правий сектор – організація із декількома сотнями бійців-неонацистів, рівно така ж, як і російські скінхеди, виглядають вони до болю схоже один на одного, і кількість їхніх "активістів" приблизно однакова (якщо в кого і є чисельна й бойова перевага - то явне в російських "соратників")", - написав він.

За словами Пономарьова, "і ті, й інші – вирощені й годуються (до речі, у випадку з Україною – годувалися, бо нинішнє київське МВС із ними почало реальну боротьбу, для нового уряду це питання не пропаганди, а виживання) з руки влади".

"Усі ці байки про бандерівський переворот і український фашизм – страшні казки нашого телебачення для залякування населення й промивання мізків, для чого роль "Правого сектору" значно перебільшили", - запевнив він.

"Російське керівництво домоглося того, що підняло проти себе величезну частину українського суспільства. На щастя, більша його частина таврує не росіян, а весь негатив направляє убік Путіна. Але… соціологію всі бачать, тому відновлювати відносини доведеться ще дуже й дуже довго", - констатував російський депутат.

Пономарьов також зазначив, що "у Києві молодь масово записується в ополчення й військкомати, готується до війни".

"Такої кількості українських прапорів я там ніколи не бачив – дуже великий патріотичний підйом. На очах народжується українська нація. Ось де духовні скріпи-то!", - написав він.

За словами депутата Держдуми, дії РФ у Криму українці сприймають "як ляпас" і образу, і навіть те, що "переважне там російськомовне населення завжди дивилося убік Росії", не скасовує "аморального характеру відтискання Криму".

"Що робити роз'єднаним родинам? Я за три дні в Києві зустрів чотирьох людей із кримським коріннями, усі четверо – росіяни за національністю, усі четверо у жорсткій опозиції до дій Москви, і для них ці події є справжньою особистою й сімейною трагедією", - констатував він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
Усі новини...