СБУ розповіла, як російський полковник вербував українських десантників

П'ятниця, 18 квітня 2014, 20:57

Полковник Головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил Росії полковник Ігор Стрєлков керував діями озброєних осіб, які незаконно утримували військовослужбовців 25-ої окремої повітряно-десантної бригади ПДВ Збройних сил України у Слов’янську.

Про це повідомила прес-служба Служби безпеки України, посилаючись на свідчення одного з українських десантників, які були затримані групою озброєних осіб на в’їзді до Краматорська 16 квітня.

За його словами, вилучення автоматичної зброї відбувалось під особистим керівництвом Стрєлкова.

При цьому офіцер ГРУ РФ схиляв українських військових переходити на бік незаконного озброєного формування, обіцяючи високі зарплати та інші матеріальні вигоди.

Відмовитися від виконання військових обов’язків вимагав і присутній там російський диверсант на прізвисько "Ромашка", який хизувався, що у складі снайперської групи перебував на Майдані Незалежності у Києві під час масових акцій протесту.

Як відомо, що росіянина Стрєлкова Україна оголосила у розшук.

Щодо нього розпочато кримінальне провадження за фактом  організації умисного вбивства та вчинення дій на шкоду суверенітету, територіальній  цілісності та недоторканності України, проведення  диверсійно-підривної діяльності, а також організації масових заворушень на території східних областей України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...