У Донецьку ще не відчули посиленого прикордонного контролю

П'ятниця, 18 квітня 2014, 23:06

В аеропорту Донецька росіяни, що прилітають в Україну, не помітили, що Держприкордонслужба посилила контроль на кордоні.

Про це повідомляє ВВС Україна.

"Ми пройшли дуже швидко. Нас четверо, але ніхто нас не затримував і не вимагав додаткових перевірок або документів", - розповів москвич Віталій, який подорожує разом з дружиною і двома доньками дошкільного віку.

"Деяких там залишили. Мене не затримували. Нічого особливого в порядку перевірки не помітила", - поділилася враженнями інша росіянка Олена, яка пройшла кордон однією з перших.

Росіянин Олексій, у якого є дозвіл на постійне проживання в Україні, взагалі не побачив ніяких змін при перетині кордону.

Москвич Валерій сказав, що під час перевірки нікого довго не тримали: "Більше в пресі лякали, ніж це виглядає насправді".

Один з працівників аеропорту сказав кореспонденту ВВС Україна, що зараз в Донецьк зменшилася кількість авіарейсів, оскільки сам потік пасажирів значно зменшився.

У самому ж аеропорту імені Сергія Прокоф'єва можна бачити збройні міліцейські патрулі. Кілька днів тому проросійські активісти влаштували в аеропорту політичну акцію, заявляючи, що зараз аеропорт контролює так звана "Донецька народна республіка".

Над входом з написом "Виліт" можна бачити прапор самопроголошеної території. Однак самих активістів, яких офіційна українська влада називає сепаратистами, в аеропорту не видно.

Як відомо, в п'ятницю журналіст Павло Шеремет розповів, що проходив у Києві митний контроль близько 2 годин. Він зазначив, що більшість чоловіків з Росії, які прибули одночасно з ним, все-таки не пропускали в Україну.

У четвер стало відомо, що Державна прикордонна служба України посилила контроль на своїх кордонах. Зокрема, обмеження на в'їзд в країну стосуються чоловіків з російськими паспортами віком від 16 до 60 років, чоловіків з українським громадянством і місцем реєстрації в Криму та Севастополі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування