Путін не хоче визнавати зв'язок виборів в Україні з передплатою за газ

Субота, 19 квітня 2014, 11:36

Рішення повернутися через місяць до питання про авансові платежі за російський газ ніяк не пов'язано з президентськими виборами в Україні.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін в ефірі телепрограми "Вести в суботу з Сергієм Брільовим".

"Ми не можемо чекати вічно", - сказав він.

 "Це взагалі з виборами ніяк не пов'язано. Ми не пов'язуємо економіку з політичним процесом в Україні. Ми просто повинні були отримати сьомого квітня поточного року гроші за поставлений газ у березні, ми їх не дочекалися, ще раз повторюю - це 525 мільйонів", - відзначив Путін.

Президент РФ підкреслив, що Росія не хоче "ні підривати українську економіку, ні ставити під сумнів надійність транзиту в Європу".

Цим, за його словами, обумовлений заклик до європейських і всіх інших країн, які зацікавлені у підтримці української економіки, "включитися в процес допомоги Україні і виробити заходи, спрямовані на фінансування бюджету".

Як відомо, 17 квітня Путін повідомив, що Росія перейде на систему авансових платежів за газ з Україною через місяць, якщо Київ не почне перераховувати гроші.

"Ми готові ще потерпіти, ми будемо терпіти місяць. Якщо і за місяць ніяких платежів не буде , то ми відповідно до контракту перейдемо на так звану передоплату", - сказав президент.

Як відомо, 25 травня в Україні пройдуть вибори президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування