У Дніпропетровську "зник" пам’ятник Небесній Сотні

Субота, 19 квітня 2014, 15:26

У центрі Дніпропетровська зник імпровізований пам’ятник Небесній сотні, створений активістами Євромайдану на п’єдесталі, де раніше стояла скульптура Леніна.

Як повідомляє Радіо Свобода, люди у спецодязі працівників комунальних підприємств зняли синьо-жовте полотнище, яким був огорнутий монумент, фотографії активістів, загиблих на столичних барикадах, наліпки та гасла на кшталт "Я люблю українську  армію".

Крім того, вони закривають колишній монумент металевим риштованням. Лампадки, які стояли біля підніжжя пам’ятника, склали в мішок.

Хто дав наказ на виконання цих робіт, працівники не зізнаються. Присутній на площі перший заступник міського голови Дніпропетровська Володимир Медведчук запевнив, що він не керує роботами, а лише "прогулюється".

Ще один посадовець міської ради, який не побажав представитись, заявив, що робітники виконують наказ штабу національного захисту.

Разом з тим координатор дніпропетровського Євромайдану Віктор Романенко повідомив, що наразі "ведуться роботи з упорядкування площі й пам’ятника". За його словами, що має бути на місці колишнього монументу Леніна, жителі міста вирішать на громадських слуханнях.

У свою чергу заступник голови Дніпропетровської ОДА Борис Філатов на своїй сторінці у Facebook зазначив:  "Пам'ятник "Небесної Сотні" у Дніпропетровську не знаик, він перенесений до ОДА. Там закладено пам'ятний обеліск, освячений хрест і зараз встановлюється стела з портретами. Це наше рішення, яке узгоджено з усіма міськими активістами". 

Пам'ятний камінь і Хрест майбутнього меморіалу Героїв "Небесної Сотні" у Дніпропетровській ОДА. Фото з Facebook Бориса Філатова.

Джерело відео - Радіо Свобода 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...