Сепаратисти на Донбасі: Підемо, коли піде Майдан

Субота, 19 квітня 2014, 18:50

Проросійські активісти, які проголосили "Донецьку народну республіку" не залишалать захоплені ними адміністративні будівлі в Донецьку та інших містах області, поки не згорнуть свої намети демонстранти на Майдані у Києві.

Про це заявив співголова самопроголошеної "Донецької народної республіки" Денис Пушилін, повідомляє Русская служба ВВС. 

У своїй заяві Пушилін звинуватив українську владу в невиконанні підписаними ними в Женеві домовленостей.

За його словами, перш ніж говорити про компроміс, Київ "має звільнити захоплені будівлі, роззброїти незаконні формування - Нацгвардію та "Правий сектор", відпустити на свободу політичних в'язнів".

Також Пушилін прокоментував появу в Донецьку листівок, у яких євреїв зобов'язують пройти платну реєстрацію: "Це чистої води провокація".

"Там були листовки проти євреїв, протии підприємців, протии іноземних студентів. Зроблені непрофесійно. Там у підпису – "народний губернатор Пушилін. Але ні я  себе так, ні мене хтось так ніколи не називав. Печатку виконано у фотошопі і вона не співпадає за розмірами з нашою. А текст написаний досить по-дурному, щоб до нього ставитися серйозно",  - заявив Пушилін.

 

Як відомо, у Донецьку з"явилися антисемітські листівки, які поширюються від імені самопроголошеної "Донецької народної республіки". 

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що уряд не допустить розпалювання міжнаціональної ворожнечі і вживатиме всі передбачені законом заходи для недопущення імпорту в Україну антисемітизму і ксенофобії.

Окрім того Служба безпеки України почала розслідувати факти поширення у Донецьку листівок провокаційного антисемітського характеру.

Джерело відео - Русская служба ВВС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування