США планують посилити свою військову присутність у Польщі - ЗМІ

Субота, 19 квітня 2014, 20:59

США планують посилити свою військову присутність у Польщі, зважаючи на кризову ситуацію в Україні.

Про такі наміри Вашингтона йдеться у матеріалі New York Times, повідомляє Німецька хвиля.

Як повідомив міністр оборони Польщі Томаш Семоняк, вже цього тижня США та Польща оголосять про відправлення контингенту сухопутних військ США до Східної Європи.

Згідно з повідомленням, цей захід відбувається у межах ухваленого нещодавно НАТО посилення військової присутності у країнах Центральної та Східної Європи.

Який саме контингент військ США буде передислоковано до Польщі, не уточнюється.

Також New York Times повідомила, що "США не планують спільних маневрів з сухопутними військами Польщі та Естонії". У навчаннях, які триватимуть два тижні, братиме участь "невелика кількість американських солдатів".

Разом з тим видання Washington Post уточнює, що нині американська та польська сторони обговорюють деталі спільних навчань.

Минулого тижня з огляду на ескалацією кризи в Україні НАТО оголосив про посилення військової присутності в східних країнах-членах Північноатлантичного альянсу на прохання Польщі, Румунії, Латвії, Литви та Естонії.

Генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що Альянс забезпечить наявність більшої кількості літаків, кораблів, а також збільшить "готовність до бойових дій на суші", аби посилити захист східноєвропейських країн-членів НАТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування