Розкол у ПР: буковинські регіонали вимагають скликати з'їзд

Середа, 2 квітня 2014, 14:26

Чернівецька облорганізація ПР вимагає терміново скликати позачерговий з'їзд та визначити єдиного кандидата від партії.

Про це йдеться у заяві Чернівецької обласної організації Партії регіонів.

ЇЇ підписав голова ЧООПР Михайло Папієв.

"Ініціюємо скликання позачергового з'їзду Партії регіонів на 15 травня, на якому остаточно визначитись з єдиним кандидатом від партії, виходячи із соціологічних рейтингів на дату проведення з'їзду", - йдеться в заяві.

У заяві члени Партії регіонів та її прихильники у Чернівецькій області висловлюють занепокоєння подіями по підготовці та проведенню другого етапу 14 з'їзду ПР, а зокрема рішеннями, які прийняв з'їзд 29 березня.

 "Вважаємо, що підготовка до з'їзду проходила кулуарно та підкилимно, без ознак будь-якої внутрішньопартійної дискусії", - сказано в заяві.

В ній також зазначено, що невидима присутність Януковича відчувалась у кожному подиху президії, стилі ведення з'їзду та голосуванні рішень.

"Дух Віктора Федоровича тяжів над Виставковим центром у цей день", - сказано у заяві.

На їхнє переконання, президія ПР у стані "дежавю" спускала рішення згори та безапеляційно ставила їх на голосування. При наявності у залі 2/3 делегатів від загальної кількості з трьох областей (Донецької, Харківської, Луганської), все було відомо заздалегідь, навіть без голосування. За висловом делегатів, які представляли на з'їзді різні області України, відбувалось дещо схоже на диктат однієї частини країни над іншою.

"Переважна більшість членів Партії регіонів та її прихильників у Чернівецькій області була переконана до з'їзду та ще більше впевнилася після нього, що саме Сергій Леонідович Тігіпко є кандидатом, який за своїм життєвим досвідом та авторитетом може об'єднати Центр зі Сходом та Заходом, Півднем та Північчю України", - йдеться в заяві.

Вони переконані, що саме Тігіпко має всі шанси для виходу у другий тур виборів.

Водночас підписанти заяви вважають за доцільне сприяти з боку усіх первинних організацій ПР усім кандидатам у президенти України, які є членами партії.

Як відомо, 29 березня з'їзд ПР підтримав Михайла Добкіна як кандидата в президенти України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування