Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російська пропаганда на Великдень розповіла про стрілянину у Слов'янську із жертвами

Неділя, 20 квітня 2014, 11:37

Російська держагенція РІА Новости, якою керує Дмитро Кісельов та яка використовується для пропаганди Кремля, розповсюдила вранці 20 квітня повідомлення про стрілянину на околицях Слов"янська та  кількох загиблих внаслідок сутичок.

Зокрема, з посиланням на одного з керівників "народного ополчення Слов'янська" РІА повідомляє про перестрілку на одному з блокпостів, в якій були вбиті троє жителів міста.

Окрім того телеканал "Росія 24" з посиланням на власного кореспондента також повідомив, що  було убито двох з нападників.

Пізніше РІА Новости передали повідомлення лікаря центральної лікарні Слов'янська, який  підтвердив загибель однієї людини і поранення двох в нічний перестрілці.

Російське ЗМІ посилається на заяву "народного мера" Слов'янська В'ячеслава Пономарьова, який заявив, що близько 2:00 ночі до блокпоста в р-ні села Билбасівка на в'їзді в Слов'янськ під'їхали невідомі на чотирьох позашляховиках. Вони відкрили вогонь по ополченцям, які святкували на барикадах Великдень.

"Черговим вдалося викликати підкріплення з міста. 20 бійців ополчення, які прибули, вступили в перестрілку з нападниками. Два позашляховика були сильно пошкоджені. Ополченці повідомили також, що виявили в них гільзи та вибухівку іноземного виробництва, символіку "Правого сектора" і карту Слов'янська з обведеним місцем розташування телевежі, яку напередодні захопили ополченці, щоб включити російські телеканали", - заявив РІА Новости Пономарьов.

За його словами, прихильники федералізації вогнем у відповідь ліквідували і поранили до семи нападників.

У свою чергу російська агенція РБК повідомила, що заступник керівника "Народного ополчення Донбасу" Сергій Циплаков не підтвердив інформацію про стрілянину, а ці чутки він вважає неправдивими. 

Один з лідерів "Народного ополчення" не підтвердив інформацію про стрілянину, назвавши їх неправдивими. Скрін-шот сторінки РБК  

Пізніше російський телеканал Lifenews, який висвітлює події на сході Україні з позиції лояльності до сепаратистів, повідомив у новинах,  посилаючись на ополченця Слов'янська Євгенія Горбика: "Вони знали, що ніякої армії тут немає, знали, що люди будуть беззбройні. Вони просто їхали вбивати", 

"Ополченцям, які приїхали на допомогу, вдалося відбити атаку радикалів. Двоє з нападників були знищені. Решта, отримавши відсіч, поспішили втекти і кинули велику частину своїх речей, а також автомобілі. При обшуку вдалося виявити посвідчення "Правого сектора", візитівки Дмитра Яроша, снайперську амуніцію і великий арсенал зброї ", - наголошується в повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування