МВС: Слов'янськ - найнебезпечніше місто в Україні

Неділя, 20 квітня 2014, 15:10

Органи внутрішніх справ в ніч з 19 на 20 квітня не проводило жодних силових операцій в Донецькій області і в місті Слов'янську зокрема.

Про це йдеться у заяві Міністерства внутрішніх справ.

"У той же час не може не насторожувати швидкість, з якою на місці перестрілки з'явилися телевізійні групи російських телеканалів, і явно замовний сюжет інформаційних повідомлень у російських ЗМІ. Першоджерелом інформації є ЗМІ, підконтрольні Дмитру Кисельову, оголошеному персоною нон-грата в ЄС, США та Канаді", - сказано у документі.

МВС заявляє, що після захоплення озброєними терористами міста Слов'янська, ситуація в місті не контролюється органами внутрішніх справ.

"Після захоплення Слов'янського міського відділу міліції місцевим жителям, у тому числі з кримінальним минулим, було видано більше 400 одиниць вогнепальної зброї, що і призводить до травм і жертв", - наголосили у відомстві.

Два пістолета ПМ з Слов'янського міськвідділу міліції були вилучені в Донецьку, де двоє громадян в стані алкогольного сп'яніння почали з'ясовувати між собою стосунки із використанням вогнепальної зброї, - розповіли у міліції.

"Зважаючи на присутність у місті закордонних диверсантів і незаконних збройних формувань, а також неконтрольованого обігу вогнепальної зброї, Слов'янськ є сьогодні найбільш небезпечним містом в Україні", - підкреслили у МВС.

У міліції пообіцяли, що після відновлення на території Слов'янську режиму законності і правопорядку, органи внутрішніх справ проведуть розслідування за кожним повідомленням в ЗМІ про випадки використання вогнепальної зброї, а також про жертви і поранення.

МВС звернулось до всіх громадян України із закликом здати незареєстровану вогнепальну зброю, в тому числі, що  викрадена з адміністративних будівель МВС і СБУ в Луганській і Донецькій областях.

"Громадяни, які добровільно здали зброю, будуть звільнені від відповідальності в тому випадку, якщо вони не скоїли тяжких злочинів із використанням зброї", - відзначили у відомстві.

Як відомо, у Слов’янську 20 квітня близько 3:00 на блок-посту між двома групами громадян виникла збройна сутичка. Внаслідок цього три людини загинуло та троє отримали вогнепальні поранення.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

11:04
Курс валют на 29 березня: офіційна гривня зміцнилась до євро
10:58
У Києві чоловік заради помсти колишній вбив її цуценя: поліція оголосила про підозру
10:57
Виробництво напівпровідників у Південній Кореї зросло найбільше з 2009 року
10:56
Сирський: Якщо росіяни знову рушать на Харків, він стане для них фатальним містом
10:56
Футзальний клуб знявся з чемпіонату України через перехід гравців у стан повної бойової готовності
10:50
Завершення опалювального сезону до кінця тижня заощадило б пів мільярда кубометрів газу - Чернишов
10:35
Франківщина, Черкащина, Київщина й Вінниччина: в ОВА розповіли про наслідки атаки
10:32
Молдова не підтверджує дані про проліт ракет своєю територією під час удару РФ по Україні
10:32
Сирський про "мобілізацію 500 тисяч": Після аудиту ця цифра суттєво зменшена
10:31
Каллас у двадцяту річницю вступу країни у НАТО закликала підтримати членство України
Усі новини...