МЗС: Росія має вплинути на сепаратистів у Слов'янську

Неділя, 20 квітня 2014, 16:31

Компетентні органи України розпочали невідкладне розслідування інциденту, який стався недільної ночі в місті Слов’янську і призвів до загибелі та поранення людей.

Про це йдеться у коментарі департаменту інформаційної політики МЗС України.

В українських дипломатів викликало подив, що Міністерство закордонних справ Російської Федерації, не маючи жодних офіційних даних, поспішило зробити коментар, в якому містяться доконані звинувачення, - йдеться у заяві.

"Такі поспішні висновки означають, що вони є або голослівними, або такими, що здійснені на основі спотворених оцінок, отриманих від її власних агентів на місцях", - відзначили у МЗС.

Російській стороні, відтак, слід нагадати про взяті на себе зобов’язання відповідно до Женевських домовленостей і здійснити увесь необхідний вплив на сепаратистів для звільнення незаконно захоплених приміщень, розблокування доріг, здачі зброї і недопущення жодного кровопролиття, - вважають в українському відомстві.

Як відомо, вночі 20 квітня у Слов'янську (Донецька область) зіткнулись 2 групи озброєних людей. Внаслідок стрілянини троє загинуло, а ще троє отримало поранення.

Російський МЗС звинуватив у цьому бійців "Правого сектору" і офіційний Київ, який нібито порушив женевські домовленості про перемир'я. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування