Провокації в Слов'янську - справа армії "Донецької республіки" - журналіст

Неділя, 20 квітня 2014, 18:36

Провокації в Слов'янську, що закінчилися загибеллю людей, були здійснені представниками так званої "армії Донецької незалежної республіки".

Про це написав на своїй сторінці у Фейсбуці керівник центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

Він повідомляє, що для організації цих диверсій напередодні в прилеглих населених пунктах був організований угон 4 автомобілів.

"Організував викрадення якийсь гр-н П., прізвисько "Душман", уродженець Костянтинівки, останнім часом проживав в Дружківці, 1963 р.н., в даний час - командир 3-го взводу батальйону т.зв."армії Донецької незалежної республіки"", - пише Тимчук.

Журналісту стало також відомо, що даний громадянин нещодавно організував вивезення дочки на територію Росії, в даний час готується до виїзду в Москву його дружина.

"До автомобілів, залишених на місці диверсії, проросійськими екстремістами було підкинуто символіку "Правого сектора"", - розповів активіст.

Крім того, він стверджує, що ці диверсії були здійснені в рамках загального плану військово-політичного керівництва Росії щодо створення умов для військового вторгнення до трьох областей України.

"Дана диверсія дала можливість самопроголошеному меру Слов'янська вимагати введення російських військ на територію Донецької області", - запевняє Тимчук.

Як відомо, вночі у Слов'янську на блокпосту виникла збройна сутичка, внаслідок якої одна особа загинула та три дістали вогнепальні поранення.

МЗС РФ звинуватив у цьому бійців "Правого сектору" і керівництво України, яке нібито порушило домовленості 4 сторін у Женеві щодо перемир'я.

Натомість у РНБО назвали такі заяви наміром розгорнути тезу про "громадянську війну" в Україні та здійснити чергову хвилю інформпідготовки до обгрунтування вторгнення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
Усі новини...