Турчинов пообіцяв підтримку новим губернаторам Донецької та Луганської області "від народу"

Неділя, 20 квітня 2014, 23:21

В.о. президента України Олександр Турчинов готовий підтримати кандідадури губернаторів у Донецькій і Луганській областях, які запропонують самі жителі цих регіонів, ще до внесення змін до Конституції України.

Про це Турчинов заявив в інтерв'ю "Событиям недели".

На питання про те, що протестуючі в південно-східних регіонах, які вимагають для областей більше повноважень і можуть отримати реальну владу на місцях вже восени, Турчинов заявив: "Вже сьогодні можна говорити , що я підтримаю призначення губернаторів - поки не вступили зміни до Конституції - яких запропонують самі жителі Донецької, Луганської області. Це нормально".

"Щоб розширити самостійність регіонів, провести реформу місцевого самоврядування - не потрібно захоплювати місцеві адміністрації. Ми самі в цьому зацікавлені - щоб розширювалися повноваження регіонів, які б забезпечувалися бюджетом, щоб не з Києва призначали керівників, яких не сприймають люди. А щоб вони самі могли їх обирати", - заявив Турчинов.

При цьому він пояснив, що центральна влада виступає за те, щоб замість призначуваних адміністрацій були виконкоми, які формуватимуть самі місцеві ради.

За словами Турчинова, статися це може досить швидко.

"Проте крім законів про місцеве самоврядування необхідні зміни до Конституції. А для цього потрібне голосування на двох сесіях. Тобто якщо говорити про повний обсяг реформ - це можливо до жовтня 2014 року", - додав він.

Джерело відео - turchynov

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування