Місія ОБСЄ не може потрапити до Слов'янська

Понеділок, 21 квітня 2014, 10:35

Команди спостерігачів від моніторингової місії ОБСЄ в Україні, незважаючи на непоганий доступ до міст сходу України, поки що не мають можливості потрапити в зайнятий протестувальниками Слов'янськ (Донецька обл.).

Про це повідомив керівник прес-офісу спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Михайло Боцюрків, - передає Інтерфакс-Україна.

"У нас є повідомлення про факти насильства в Слов'янську, наші команди спостерігачів не змогли отримати доступ до цього населеного пункту з міркувань безпеки", - сказав він.

Водночас, він зазначив, що губернатор Донецької області Сергій Тарута здійснив низку кроків щодо реалізації положень Женевської угоди від 17 квітня.

"Його починання знайшли підтримку у центральних органів влади. Регіональна та місцева влада проводить переговори в низці зайнятих (протестувальниками) будівель", - зазначив Боцюрків.

Також він додав, що має надію на доступ місії до окупованого міста.

"Я можу вам сказати, що терпіння і обережність у переговорах працюють, щоб дати нашим спостерігачам доступ до людей", - наголосив він.

Боцюрків розповів, що спостерігачі стикаються з низкою проблем у східних регіонах України.

"Крім подолання фізичних відстаней у такій великій країні, як Україна, наші команди на сході країни зіткнулися з такими явищами, як контрольно-пропускні пункти і блокпости на дорогах. Нам необхідний час, щоб пояснити, хто ми (сторонні спостерігачі) і викласти наш мандат і зміст женевських домовленостей", - пояснив глава прес-офісу спецмісії ОБСЄ в Україні.

У зв'язку з цим Боцюрків зазначив, що в деяких населених пунктах ситуація залишається напруженою, і "кожен пункт місця розташування потребує індивідуального підходу".

"Заради справедливості треба сказати, що ми побачили широкий спектр реакцій від людей. Щодо прогресу з боку уряду України, ми відзначили такі заходи, як призупинення антитерористичної операції і проведення діалогу з залученням кількох зацікавлених сторін із таких питань, як децентралізація", - зазначив він.

Боцюрків також додав, що здійснюються заходи з підготовки до президентських виборів, запланованих на 25 травня 2014 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування