Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ взяла під контроль сепаратистські мітинги у Луганську

Понеділок, 21 квітня 2014, 15:32

Правоохоронні органи Луганщини зафіксували активність малочисельних груп невідомих громадян, що в окремих районах області без попередження та узгодження з місцевою владою та широкою громадськістю організовували і проводили несанкціоновані мітинги. 

Про це йдеться у повідомленні Генеральної прокуратури.

"Порядок денний цих зборів носив незаконний характер, заклики під час них вирізнялися антиконституційними вимогами до порушення територіальної цілісності України, в тому числі, з використанням федералістських настроїв", - зазначили у відомстві.

"Таким чином, самі мітинги можна було охарактеризувати як однозначно нелегітимні", - вважають у ГПУ. 

Також у відомстві підкреслили що виступи учасників на мітингах, їх символіка та гасла федералізації, заклики провести місцевий референдум містили яскраво виражені сепаратистські ознаки.

"Розцінюючи ці збурення на Луганщині як протиправні, прокуратура області внесла відомості про них до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Стан досудового розслідування перебуває на особистому контролі прокурора Луганської області", - йдеться у повідомленні.

Генпрокуратура ще раз нагадала організаторам "провокаційних збіговиськ" про подальші суворі наслідки подібних антидержавних кроків.

"У разі формулювання сепаратистських вимог і винесення рішень в документальному вигляді, цим неадекватним проявам буде надано жорстку правову оцінку. Відповідно такі рішення будуть без зволікання оскаржені в судовому порядку з відомими наслідками", - наголосили у прокуратурі. 

Як відомо, у Луганську у понеділок проходять мітинги –збори у районах, де висувають кандидатури "нової влади".

У планах організаторів винести на "референдум" в числі інших і такі питання: "Ви за Луганську область в якості федерального суб'єкта Росії?". Альтернативне питання : "... федерального суб'єкта України".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування