Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Керрі закликав Лаврова виконувати Женевські домовленості

Понеділок, 21 квітня 2014, 23:31

Держсекретар США Джон Керрі закликав Росію вжити конкретних заходів для виконання женевських домовленостей, у т.ч. відкрито закликати сепаратистів покинути незаконно зайняті будівлі і блокпости, піти під амністію і вирішувати хвилюючі питання за допомогою політики.

Про це Керрі заявив в ході телефонної бесіди з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на заяву представника держдепартаменту Джен Псакі.

"Держсекретар закликав Росію призначити дипломата високого рангу, який би працював з місією ОБСЄ на сході України, щоб дати сепаратистам зрозуміти, що Москва підтримувати домовленості і прагне до деескалації", - зазначила Псакі.

Крім того Керрі закликав Росію висловитися проти "арештів журналістів та інших невинних громадян", зазначила представник Держдепу.

"У розмові з Лавровим держсекретар сказав, що недавні заяви Росії, що кидають тінь сумніву на прихильність України Женевським домовленостям, не відповідають дійсності", - наголошується в повідомленні.

Керрі заявив, що влада України внесла законопроект про широку амністію, направила представників на схід країни для допомоги у виконанні домовленостей.

"Ми просимо Росію проявити такий саме рівень прихильності женевським угодам", - зазначив держсекретар США.

Джерело відео - 5 канал

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування