Байден у Києві підтримає нову владу і винесе попередження РФ - Білий дім

Вівторок, 22 квітня 2014, 10:37

Віце-президент США Джозеф Байден у Києві закличе до якнайшвидшого здійснення женевської угоди по Україні і попередить Росію про можливі нові санкції у випадку неконструктивних дій.

Про це повідомив високопоставлений представник адміністрації США, передає "Інтерфакс".

У першу чергу, віце -президент США ставить завдання ясно висловити Києву, що Сполучені Штати підтримують демократію, єдність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Він також буде радий можливості звернутися до всіх українців - жителям центру, заходу, сходу і півдня країни" - сказав представник Білого дому.

Віце-президент закличе до якнайшвидшого здійснення угоди, досягнутої (главами зовнішньополітичних відомств РФ, США, ЄС і України) минулого тижня в Женеві, а також повторить те, про що ми говоримо вже кілька днів:

Росії доведеться понести подальші наслідки, якщо вона буде і далі проводити не конструктивний, а дестабілізуючий курс" - сказав американський представник.

За його словами, головне послання, з яким Байден виступить на зустрічі з депутатами Верховної Ради у вівторок, - "це національна єдність і успішна конституційна реформа з урахуванням перспектив і побажань усіх українців".

Представник адміністрації США також повідомив, що віце -президент "зустрінеться з представниками громадянського суспільства (близько 25 осіб), які представляють різні групи населення і займаються самими різними питаннями: це і боротьба з корупцією, і молодь, і культура".

За його словами, "віце-президент обговорить ситуацію в енергетиці України в короткостроковій і довгостроковій перспективі".

"До моменту його прибуття в Україну буде присутня група американських експертів, яка займається питаннями реверсних поставок.

З Києва ця група попрямує до Словаччини, Польщі та Угорщини, щоб працювати над питанням реверсних поставок газу в Україну, з упором на якнайшвидші поставки для поповнення запасів", - повідомив американський чиновник.

Як відомо, Байден у вівторок вранці в Києві проводить переговори з в.о. президента, спікером парламенту України Олександром Турчиновим.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...