ТСК просить у Авакова розшифровку телефонних бесід Москаля і Музичка

Вівторок, 22 квітня 2014, 15:03

Тимчасова слідча комісія ВР з розслідування загибелі активіста "Правого сектора" Музичка просить Міністерство внутрішніх справ надати розшифровки телефонних розмов активіста з депутатом Москалем.

Про це повідомляють "Українські Новини".

За відповідне звернення в МВС і Генпрокуратуру з проханням надати розшифровки телефонних розмов проголосували всі присутні члени слідчої комісії.

Голова слідчої комісії депутат Юрій Дерев'янко зазначив, що особисто звертався до Геннадія Москаля з проханням прийти на засідання комісії, але той відмовився, надавши всю інформацію по цій справі в письмовому вигляді.

Також всі члени комісії підтримали звернення до провідних національних теоретиків у галузі кримінального права з проханням дати свій експертний висновок щодо правомірності та коректності проведення спецоперації із затримання Музичка.

Дерев'янко зазначив, що 24 квітня в 9:00 комісія збереться на своє засідання і затвердить попередній звіт про свою діяльність, який потім представить на засіданні Ради.

Генеральна прокуратура також призначила додаткове судове розслідування правомірності дій співробітників міліції під час затримання Музичка.

Як відомо, скандально відомий активіст "Правого сектору" Сашко Білий був застрелений 25 березня при спробі його затримання силовиками в Рівному.

"Правий сектор" вважає, що це було зроблено за вказівкою чи за потурання Авакова, і вимагає його відставки з посади голови МВС.

Службове розслідування МВС встановило, що Музичко чинив опір при затриманні і сам влучив у себе.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News