Вибух у Переяславі: версії міліції та керівництва АЗС кардинально різняться

Вівторок, 22 квітня 2014, 15:39

У компанії-власниці АЗС у Переяслав-Хмельницькому заявляють про спланований вибух.

Про це заявляють у "БРСМ-Нафті", якій належить зруйнована вибухом заправка, повідомляє Gazeta.ua.

"В апаратний блок хтось підклав вибухівку. Там нічого такого не було, що могло так сильно вибухнути. Всі резервуари з пальним цілі й на місці. Пляшка горілки такого не спричинить. В магазині, окрім спиртного, продуктів харчування та авто-побутової хімії нічого не було. Були ще прилади для смаження булок, і гриль для сосисок", - повідомив керівник прес-служби Олександр Мельничук.

В компанії наполягають на версії теракту. Зі слів Мельничука, власнику "БРСМ-Нафта" Андрію Бібі напередодні телефонували з погрозами.

За версією ж міліції, причиню вибуху на АЗС у Київській області став витік газу.

"Ми опитали чотирьох людей. За їхніми словами, вони чули незадовго до вибуху запах газу", - сказали у Відділі зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Київській області.

Фото прес-служби ДНС 

Наразі за фактом події відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 270 Кримінального кодексу України (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки).

Всього по Україні працює 35 АЗС цієї компанії.

Зі слів нардепа Миколи Томенка, заправка належить Едуарду Ставицькому, колишньому міністру енергетики і вугільної промисловості в Уряді Азарова й Арбузова. В компанії його слова спростовують.

Нагадаємо, 22 квітня у Переяслав-Хмельницькому на АЗС стався вибух. Загинуло, за різними даними, від 4 до 5 осіб, крім того є постраждалі.

Фото прес-служби ДНС 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування