Порошенко й Тимошенко, Добкін та Симоненко йдуть на дебати

Вівторок, 22 квітня 2014, 15:58

15 кандидатів у президенти України станом на 22 квітня вже дали згоду взяти участь у першому незалежному проекті "Національні дебати".

На роздуми залишився один день, повідомляє прес-служба "Першого національного" каналу, який транслюватиме дебати кандидатів у президенти.

На ранок 22 квітня згоду надали такі кандидати (за абеткою):

- Ольга Богомолець

- Андрій Гриненко

- Олександр Клименко

- Валерій Коновалюк

- Наталія Королевська

- Ренат Кузьмін

- Василь Куйбіда

- Олег Ляшко

- Микола Маломуж

- Вадим Рабінович

- Володимир Саранов

- Юлія Тимошенко

- Василь Цушко

- Зорян Шкіряк

Листи-запрошення були надіслані всім учасникам виборчих перегонів. Усі вони отримали запрошення та вже зверталися до "Першого національного" за роз’ясненнями щодо формату проекту. Категоричної відмови не надійшло від жодного з кандидатів.

Кандидати, які станом на 14:00 вівторка, 22 квітня, ще не надали остаточної відповіді:

- Юрій Бойко

- Анатолій Гриценко

- Михайло Добкін (пізніше дав згоду - ред.)

- Петро Порошенко (згодом погодився - ред.)

- Петро Симоненко (пізніше дав згоду - ред.)

- Сергій Тігіпко

- Олег Тягнибок

- Олег Царьов

- Дмитро Ярош

Згодом, близько 17:30, Порошенко повідомив у Facebook: "Щойно отримав по електронці запрошення від Зураба Аласанії (НТКУ) взяти участь у "Національних дебатах". Звісно піду. Адже вважаю це правильним демократичним інструментом виборів. Громадяни мають права почути позицію кандидатів безпосередньо".

Станом на 18:20 згоду взяти участь у дебатах дали Михайло Добкін та Петро Симоненко, повідомив Аласанія.

20:00. У Правому секторі заявили, що участь Дмитра Яроша у дебатах поки можу відкласти.

"Зараз політична діяльність і передвиборна кампанія для нас відійшли на другий план. Зараз, в першу чергу, це (наша мета - ред.) захист вільної, унітарної України", - сказав представник ПС Артем Скоропадський у ефірі hromadske.tv.

"Буде більш спокійний час, встигнемо ми до 25 травня - Ярош брати участь у дебатах і буде вестися передвиборна кампанія", - додав він.

Проект "Національні дебати" ініціювали "Перший національний", МГО "Інтерньюз-Україна" та "Громадське ТБ", аби дати можливість виборцям оцінити кожного з кандидатів у президенти України.Національні дебати виходитимуть на "Першому" в суботу та неділю у прайм-тайм. Склад учасників вирішить жеребкування у прямому ефірі.

Кандидати в кожному випуску проекту протягом 90 хвилин відповідатимуть на запитання людей, які зберуться у глядацькій аудиторії: професури, студентства, громадських активістів та журналістів. НТКУ не братиме грошей із кандидатів за участь у дебатах.

Модеруватиме дискусію гендиректор Національної телекомпанії, журналіст Зураб Аласанія, який і відповідатиме за відкритість і прозорість дебатів.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування