"Регіонали" й комуністи не хочуть амністовувати сепаратистів

Середа, 23 квітня 2014, 13:54

Фракції Партії регіонів та Компартії досі не надали згоди голосувати за закон про амністію для сепаратистів.

Про це розповів на брифінгу після засідання лідерів фракцій в.о. голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв.  

Він нагадав, що відповідний законопроект був внесений урядом і є "дзеркальним відображенням" інших двох законопроектів, які ухвалювалися після подій на Майдані.  

"На жаль, на сьогоднішній день згоди від ПР і КПУ щодо цього голосування ще не отримано. Мені важко сказати, чому вони не хочуть за це голосувати, однак наша опозиція однозначна: це має бути рішення усього парламенту", - заявив Соболєв.

На репліку про те, що фракції меншості вимагають змінити термінологію і називати цих людей не сепаратистами, а мітингувальниками, політик сказав:

"Жодної двозначності у термінології тут немає. Абсолютно різні позиції по тих, хто висуває політичні вимоги, і по тих, хто зі зброєю в руках тероризує населення у східних регіонах і вимагає розчленування України".    

"Однак ми наполягаємо, що ті люди, які добровільно здають зброю, виходять із приміщень і не скоїли злочинів, в тому числі, пов’язаних з убивствами, матимуть шанс на амністію", - наголосив парламентар.

Соболєв також зазначив, що під час візиту віце-президента США Джо Байдена він порушував питання щодо санкцій по відношенню до низки російських банків та компаній, які фінансують терористів.

"Ми маємо зрозуміти, що без цих санкцій ми не вирішимо, в тому числі, і питання боротьби з корупцією", - сказав в.о. голови фракції "Батьківщина". 

"Українська правда" 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...