У Маріуполі сепаратистів вигнали з ради, але вони кажуть: "відбили штурм"

Четвер, 24 квітня 2014, 08:35

У Маріуполі міськраду звільнили від сепаратистів, але потім вони заявили, що відбили "штурм".

Як повідомляє сайт Маріуполя 0629.com.ua, "між 3-4 ранку група невідомих увірвалася в будівлю захопленої мерії".

"Близько 20 людей почали бити тих, хто захопив міськраду. Ті, у свою чергу, викликали міліцію. Приїхали правоохоронці, які забрали частину людей у райвідділ", - повідомляє видання.

"Відомо про 5 потерпілих із боку захопників мерії. Їх із різними травмами відвезли в міські лікарні. Одному з журналістів розбили камеру", - додає 0629.

Посилаючись на дані, опубліковані представниками так званої "Донецької народної республіки" у соцмережах, видання пише, що вранці внутрішні війська України звільнили будівлю мерії від загарбників, які утримували міськраду з 13 квітня.

"Міськраду забрали. Приймали жорстко, є поранені. У будівлі забарикадувалися невідомі люди. По периметру виставлено оточення. У ГУВС бачили людей у міліцейській формі навіть із кулеметом", - цитує представників ДНР сайт.

За даними, опублікованими у соцмережі, сепаратисти "втратили" будівлю міськради за схемою Одеси й Дніпропетровська: нібито в їхні лави були введені люди, які оголосили себе лідерами, а потім поступилися позиціями.

Маріуполь, ранок 24 квітня

До 8 ранку до барикад прийшли працівники міськради й мітингувальники, а о 8.16 "оточення по периметру міськради зняли", у мерію почали пускати всіх охочих.

"З будівлі міськради вийшли бійці внутрішніх військ під крики мітингувальників: "Ганьба, ганьба!". Жінки кричать, що Хотлубею будівля мерії не дістанеться й пропонують сьогодні ще раз поспілкуватися з керівництвом місцевих телеканалів, щоб вони підтримали їхню політику", - повідомляє видання.

Маріуполь

На території міськради перебуває брат "народного мера" Денис Кузьменко. 

По 8-й із будівлі мерії вийшов лідер "Батьківщини" у Маріуполі Олександр Ярошенко.

Станом на 8.21 "лідери ДНР перебувають біля міської ради" і заявляють, що "спробу штурму вони відбили", мітингувальники аплодують. 

"08.37 Щойно на 4 поверсі мерії виявили якогось загарбника. Його вивели під руки представники ДНР у супроводі співробітників міліції. Для нього був влаштований "коридор ганьби", - повідомляє 0629.

При цьому глава МВС Арсен Аваков о 9:15 повідомив у Facebook, що мерія Маріуполя "звільнена для нормальної роботи".

"Висока роль громадських активістів. МВС налагоджує процес нормального функціонування. Зараз вибухотехніки перевірять будівлю. Міськрада береться під охорону. Мер уже всередині", - повідомив він.

"Як і говорили раніше: інакомислячим – діалог і дискурс, терористам – жорстка відповідь аж до знищення. У цьому випадку обійшлося без жертв... Процес нормалізації ситуації в місті буде продовжений", - додав Аваков.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...